Bodegas Belondrade

Het wijndowein Belondrade ontleent zijn naam aan Didier Belondrade, die in 1994 besloot om wijnen te maken in de Franse stijl volgens het principe 'Vin du Chateau'. Oftewel terroirwijnen die de grond en het klimaat waar de wijnen vandaan komen sterk naar voren laten komen. De wijnen worden organisch gemaakt.

De wijngaarden (40 hectare) van Belondrade liggen bij het stadje La Seca op de top van het Castillian plateau, slechts enkele kilometers verwijderd van de Douro rivier. De 22 plots waaruit de diverse wijngaarden bestaan, worden onafhankelijk van elkaar bewerkt, zodat ieder plot het maximale uit haar terroir haalt.

Op Belondrade wordt de Clarisa gemaakt, een rose wijn en de witte Apolonia. Maar de mooiste wijn en misschien wel de beste witte wijn van Spanje is de Belondrade Y Lurton.

 

 

 

Belondrade Y Lurton

De beste witte wijn van Spanje. Daar komt deze witte wijn zeker voor in aanmerking. Gemaakt van 100% Verdejo. De oogst is handmatig en de lees worden gegist en apart opgevoed op Franse eikenhouten vaten.

De aloholische fermentatie is spontaan. Na 10 maanden opvoeden blijven de wijnen nog 5 maanden op flessen De jaarlijkse produktie van de Belondrade Y Lurton is 80.000 - 90.000 flessen.

filter

Wines from Bodega BelondradeOut of stock

ProducerName Vintage l. Parker
Robert Parker is one of the world's most infuential wine critics. Ratings are from 50 – 100 points.
WS/JS
Ratings from WineSpectator/James Suckling. Ratings are from 50 – 100 points
Other
Tasting Notes from other wine professionals like Jancis Robinson, Rene Gabriel, Burghound etc. Ratings are from 10-20 points.
BOW
Rating from the Best of Wines Tasting panel. Ratings are from 5 – 10 points
#
Number of bottles in stock
Price (incl. VAT)
Bodega Belondrade • Belondrade y Lurton Verdejo 2017 0,75 94 8 0 sold out
Bodega Belondrade • Belondrade y Lurton Verdejo 2018 0,75 8 0 sold out