Glendullan 10 Years Liquid Treasures Winter 2020 Edition 55% 2010

€ 60,50 (ex Vat)
73,21 (in Vat)
buy with
(max. 9)
Distillery Glendullan
Bottler eSpirits Whisky
Serie Winter 2020 Edition
Bottled for Liquid Treasures
Distilled date 2010
Bottling date 2020
Country Scotland
Region Speyside
Age 10
Cask Type Sherry Butt
Cask Number
Alcohol percentage 55
Volume 0,70
Condition Perfect
Label Perfect
Stock 9

Professional reviews

Serge Valentin (85)

Colour: light gold. Nose: modern, sweet, fruity and very bonbony. Banana cream, lemon drops, coriander, prickly pears, chenin blanc and a pack of Haribo's best. A family pack. With water: as usual, a little brioche, bread, dough, grist and vanilla. Very nice but just between us, the original distillate is not extremely important under these conditions. Mouth (neat): indeed, good, in the JS style, with some butterscotch, custard and cappuccino at first, then biscuits, cola water and pancake sauce. Pecan pie with some marmalade. With water: more jam, gingerbread, oak spices, a little white chocolate, raisins, pumpernickel… Finish: long and a little brighter. Rhubarb tarte with meringue and custard. Comments: very modern, very good indeed, but this won't help us find the markers of Glendullan.

BOW (88)

Glendullan 10 Years Liquid Treasures Winter 2020 Edition: A Sherry-infused Delight

Glendullan, een gerenommeerde distilleerderij gelegen in het hart van Speyside, Schotland, wordt al lang bewonderd om zijn uitzonderlijke single malt whisky's. Elke expressie van Glendullan belichaamt de rijke traditie en vakmanschap die synoniem staan ​​voor Schotse whisky. Een bijzondere uitgave van Glendullan die whisky-liefhebbers over de hele wereld opgewonden maakte, is de Glendullan 10 Years Liquid Treasures Winter 2020 Edition.

Deze speciale editie werd gedistilleerd in 2010 en gebotteld in 2020 door de onafhankelijke bottelaar eSpirits Whisky, in samenwerking met Liquid Treasures, ook een onafhankelijke bottelaar. Wat deze specifieke release zo uniek maakt, is dat het gedurende tien jaar heeft gerijpt in een sherryvat. Het gebruik van sherryvaten in de rijping voegt een onderscheidende laag van complexiteit en rijkdom toe aan de whisky, die het een warme en uitnodigende karakter geeft.

Met een alcoholpercentage van 55% is de Glendullan 10 Years Liquid Treasures Winter 2020 Edition een krachtige whisky die direct aandacht vraagt. Bij het inschenken worden de zintuigen onmiddellijk betoverd door de diepe amberkleur die in het glas schittert. De neus wordt begroet door een overvloed aan aroma's, waaronder gedroogd fruit, rijke toffee, donkere chocolade en kruidige tonen van kaneel en nootmuskaat. Er is ook een subtiele hint van eikenhout die de complexiteit van de whisky versterkt.

Bij de eerste slok ontvouwt zich een ware smaaksensatie. De sherry-invloed is duidelijk aanwezig, met tonen van sappige rozijnen, gekonfijte sinaasappel en donkere chocolade. Deze zoete en fruitige smaken worden prachtig in balans gebracht door hints van geroosterde noten, kruidige eikenhout en een vleugje mout. De textuur is vol en olieachtig, waardoor de smaken zich langzaam op de tong kunnen ontwikkelen en een blijvende indruk achterlaten.

De afdronk van de Glendullan 10 Years Liquid Treasures Winter 2020 Edition is langdurig en bevredigend. De warmte van de whisky blijft aanhouden, met subtiele kruidige en fruitige notities die geleidelijk vervagen en plaatsmaken voor een heerlijke zoetheid die het gehemelte omhult.

Deze wintereditie van Glendullan is een ware traktatie voor whisky-liefhebbers die op zoek zijn naar een uitdagende en meeslepende drinkervaring. Het is een whisky die de aandacht vraagt en de zintuigen prikkelt met zijn complexe smaakprofiel en rijke aroma's. Of je nu een doorgewinterde whiskykenner bent of net begint met het verkennen van deze Schotse drank, de Glendullan 10

Years Liquid Treasures Winter 2020 Edition zal zeker indruk maken en je verwarmen tijdens de koude winteravonden.


Added to favorites.